Nee tegen Maastricht aan zee!!

Op de Markt in Maastricht zullen tussen 14.00 u en 15:30 u sprekers (wethouders Costongs, Hazeu en een UM-medewerker) korte toespraken houden en vragen beantwoorden. Er zullen verschillende groepen van muzikanten en het koor Stem des Volks versterkt en/ of akoestisch optreden. Op de Markt maar ook elders in de binnenstad zal een welluidend klimaat”accoord” ten gehore gebracht worden begeleid door klokken en andere instrumenten. De aandacht zal naar het podium getrokken worden met een toren van kleurige spandoeken. De manifestatie wordt ingeluid met een “flashmob”.

 • Fietscircuits zullen aandacht vragen voor klimaatneutraal transport in de stad.

 • Stel je voor: tekeningen vaneen toekomstbeeld (basisscholieren), Groene Voetstappen: het verzamelen blijft niet beperkt tot de Week vd vooruitgang. Ook in de aanloop naar de Klimaattop zullen basisscholieren voetstappen verzamelen. Tekeningen en Voetstappen worden aangeboden aan de wethouder, evenals een keuze uit de Loveletters.

 • Loveletters to the Future: middelbare scholieren gaan zich onsterfelijk maken door hun bericht op te slaan in een roestvrijstalen capsule die in Kopenhagen staat.

 • Verbindingen: via webverbindingen zal de manifestatie in Maastricht zichtbaar zijn in Utrecht en in Kopenhagen en vai de verbinding zal een vertegenwoordiger van een groene partij op de Filipijnen de gevolgen van de klimaatverandering op de Filipijnen zichtbaar maken voor Maastricht.

 • Ijsbeerspel: op de Markt zal via dit spel zichtbaar worden hoe het ijsberen en mensen vergaat als het poolijs smelt.

 • Flyers: pamfletten met abstracte en praktische informatie zullen onder het winkelend publiek verspreid worden onder het genot van het welluidend klimaat”accoord”.


 • Deze manifestatie – onderdeel van de wereldwijde campagne TckTckTck - wordt georganiseerd door de actiegroep Nee tegen Maastricht aan Zee , waarin verschillende groepen vertegenwoordigd zijn. Als contactpersonen van NtMaZ treden op: Sander van Asseldonk, Leo Maathuis en Jos Huisman.

  Groene voetstappen

  Tck tck tck ...

  Daar ben ik

  Don't nuke the climate

  E

  E